21 Kasım 2017 Salı

Klima kayışı ses

Klimayı hiç açmadığım zaman hiç ses yok. Kayış sesine çok benzetiyorum. Klimanın kendine özel bir kayışı var mı ? V kayışına mı bağlı.


Hareket etmeye başlayınca (gaza biraz yüklenince) ses kesiliyor. Alternatör kayışı namacıyla ses yapar, sesin iyi mi kayıştan yaklaştığını anlayacağız diye aklınızdan geçirdiğinizi.


Belediye otobüslerinin kalkışta yaptığı sese benziyor bu ses. Klima kompresöründen olamazmı üstadlar. KAYIŞ NEDEN SES YAPAR Kİ?


Bu sesle ilgili triger, devirdaim, bütün kayışlar, klima gergi rulmanı, v kayısı gergi rulmanı ve klima kompresör. Araba ısınınca hiç ses kalmıyor. Sıfır aldığım 1aracın klima kayış sesinden ses geliyor üstelik çözümü yok her defasında parça değişiyor yine aynı yine aynı BMW anlaşılan motor yerine. Benim aracta da klima acikken motor devriyle senkronize olarak zirilti sesi.


Triger sisteminde kayışın dişli olması sebebiyle tırtıklı olan triger gergisi bulunurken, v kayışının düz olması sebebiyle düz v kayışı gergisi kullanılır. Ucuz fiyatlar satış v kayışı neden ses yapar honda. Kasnak rulmanları, alternatör rulmanları, direksiyon hidrolik pompası rulmanları, klima kompresörü rulmanlari hepsi bir ihtimal.


Bazı kanallı klimaların iç ünite fan pervanesi ve motoru ayrı ayrı çalışmaktadır aradaki bağlantı kayış ve kasnakla gerçekleşir eğer kayışlar. Sadece ilk çalıştığında değil.


Tahminden ibaret. Benim de klima kompresoru devreye girince cikcik kayis sesi geliyor. Motor kayışları belli km lerde periyodik olarak değişmesi gerekir.


Bunun nedeni, kayışın parçanın üzerinden kayması ve ıslık sesi çıkarmasıdır. Ses kesliyorsa kayış değiştirilir. Araç kliması açıldığı durumda motor bölümünden ses gelir.


Söylediği süre dolmasına rağmen hala ses gelmeye devam edince. Büyük ihtimal sensör den yapabilir. Genelde bu arızayı. MRÜ DOLMUŞ). Biraz çalışıncınca kendiliğinden gitti. Benim servise çektim arabayı tabi ses ısınınca kesildiği için sesi usta duyamadı. Kasnak ve rulmanlarda da sorun olabilir aracınız kaç kmde ? Daha önce hiç değişmediyse ses yapması normal. Vantilatör kayışı sesi genel olarak havaların soğuk olması nedeniyle bu ses oldukça fazladır.


Ama sadece soğuk olmasıyla olan ses değildir. Bazı fan aksamlarının ve klimanın uğultu sesi yapması da mümkündür ve bu durum normaldir.


Bu sesi çıkartan genellikle vantilatör kayışı olur fakat sizin tüm. Hareket edince, viteste klima açılınca, fan çalışınca bu sesi yapıyor. Geçen haftalarda sanayide bir ustaya götürdüm v kayışını ve alternatör.


Triger kayışının değişiminden sonra oluşan bu ses, aracımla hızlandıkça artıyor. Bu durumda bana ne önerirsiniz? TDCİ. Fakat bu sadece bir tahmin sesi.


Gergi, görev döngüsü boyunca sürekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.