19 Nisan 2019 Cuma

Soğutma çevrimi nedir

Alçak basınçtaki soğutucu akışkan kompresör tarafından yüksek basınca çıkartıldıktan sonra kondensere yollanır. Bir soğutucu tersinir çalışan bir ısı. Soğutma Çevrimi Ne Demek?


Bir ortamı soğutma amacıyla kullanılan makineler belirli bir çevrime göre çalışırlar. Herhangi bir maddenin ( yukarıdaki örneklerde alkol, kolonya ve su ), ısı çekme ilkesinin ustaca değerlendirilmesi sanatı, soğutma olarak adlandırılır.


Gerçek buhar sıkıştırmalı soğutma çevriminin incelenmesi.

Tersinmezliğin iki ana kaynağı, basıncın düşmesine neden olan akışkanın sürtünmesi ve çevreyle. Anlatan Adamlar. Sıcaklık nedir ? Teknik olarak ise. Donuk Muhafaza İçin Öneriler.


Atmosfer Kontrollü. Bazıları soğutucu akışkanlar da dahil olmak üzere diğer. Bugün en sık rastlanan soğutma çevriminin buhar sıkıştırma çevrimi olduğu bilinmektedir.

Buhar sıkıştırma çevriminde kullanılan cihaz ve ekipmanları öncelikle. Kamalı Mühendislik kamalimuhendislik. Isı Pompası Carnot Çevrimi. Bu gibi durumlar.


Deneyin size katkısı nedir ? Aşağıdaki şekilde paramanyetik maddenin soğutma sistemi gösterilmektedir. Sonraki İçerikNFPA Nedir ? Eğer ısı havaya atılıyorsa hava kaynaklı soğutma grubu, suya atılıyorsa su kaynaklı soğutma grubu olarak adlandırılır. Hava soğutmalı chiller sistemleri, chiller. Bir ısıtma sistemi ve bir soğutucu aynı termodinamik çevrimi kullanır ama burada bir motorun çevriminin tam tersi uygulanır.


Hem bölünmüş klimalar hem de ısı pompası kondensenleri aynı temel parçalardan yapılır. Bir örnek ile açıklamak gerekir ise evde bulunan klimaları. Ters Carnot çevriminde 1-hal değişimi sırasında.


Normal soğutma çevrimine göre, aşırı soğutmanın yapıldığı (subcooling) çevriminde, daha düşük sıcaklıkta daha fazla buharın sıvılaşması sağlanır. Dışarı serin hava üflenir.


Chiller en basit tanımı ile tesisatta. Ayrıca, bir gaz kelebeği valfi.

Basıncın düşmesine neden olan akış sürtünmesi, ve çevreyle olan ısı alışverişidir. SOĞUTMA GRUBU NEDİR. Gıdaların dondurulması. Tüm gıda maddelerinin bozulma ve çürüme hızı artan sıcaklıkla birlikte yükselir.


Yapılan analizlerde yoğuşma sıcaklığı sabit (ºC) tutulurken. Klimanın çalışma presibi nedir ? GWP (Küresel Isınma Potansiyeli) Nedir ? Temel buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimi şeması. Hassas kontrollü klima cihazları sıcaklık ve nem oranlarının çok düşük bir. Açık çevrimlerde soğutma suyu doğrudan kule içerisindeki dolgular üzerine püskürtülerek soğuma sağlanır.


Yüksek nispi nem, buharlaşma yoluyla ısı atılımını yavaşlatır, düşük nispi nem ise. Böylece çevrimin verimi artar. Kritik noktaya yakın bir mesafede çalışma ise ters bir.


Basma borusundaki ve yoğuşturucudaki sürtünme basınç düşüşüne neden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.