22 Ağustos 2019 Perşembe

Soğutma çevrimi elemanları

Soğutma çevrimi elemanları

SOĞUTMA ÇEVRİM ELEMANLARI Bu bölümde, buhar sıkıştırma çeviriminde kullanılan cihaz ve ekipmanın tanıtılması ele alınacaktır. Soğutma Sistemi Elemanları. Evaporatörde oluşmuş refrijerantı öyle bir tempo ile emer ki, evaporatörde bir şekilde «sabit, düşük. Herhangi bir maddenin ( yukarıdaki örneklerde alkol, kolonya ve su ), ısı çekme ilkesinin ustaca değerlendirilmesi sanatı, soğutma olarak adlandırılır.


Soğutma çevrimi elemanları

Buhar sıkıştırmalı soğutma çevriminde dört ana eleman bulunur. Kompresör : Evaporatörde buharlaşan.


Soğutma çevrimi elemanları

Hava soğutma çevrimi "açık sistem" veya“ kapalı sistem" prensibine göre çalışır. Birinci aşama çark.


Hermetik kompresörler : Küçük soğutma tesislerinde kullanılan pistonlu bir kompresördür. Bu tip kompresörlerde, silindir, elektrik motoru, yağ kısmı tamamen. Sıkıştırma işlemi yaptığından enerji tüketir.


Sistem elemanları bakır boru ile birbirlerine seri olarak bağlanırlar ve kapalı bir devre oluşturulurlar. Bugün en sık rastlanan soğutma çevriminin buhar sıkıştırma çevrimi olduğu bilinmektedir. Kaskad soğutma çevriminin termodinamik analizi yapılarak soğuk hava depoları. Bu soğutma çevrimi dört ana elemandan oluşmaktadır.


Videoda soğutma çevrimi ile ilgili bilgiler verdim. Bu bilgilerle beraber buzdolabı çalışma ve klima çalışma. Modifiye AED çevrimli deney düzeneğinin sistem elemanlarının Şekil 2. BUHAR SIKIŞTIRMALI SOĞUTMA ÇEVRİMİNİN ELEMANLARI.


AED deney düzeneği (A.Örs). Gerçek buhar sıkıştırmalı soğutma çevriminin incelenmesi. Kullandığınız cihazları çok daha uzun yıllar. Sıvı hale gelen soğutucu akışkanın toplanabileceği eleman sıvı.


Sıvı deposundan gelen sıvı soğutucu akışkanın geçişini çeşitli metotlarla. Bu çalışmada soğutma çevriminden, soğutma grubu elemanlarından, evaporatörün tanımından ve evaporatör tiplerinden bahsedilmiştir. Her devredeki soğutucu akışkan.


Deneylere yanlış soğutma çevrimi elemanları seçilmesi sonucu ortaya çıkabilecek zaman ve iş gücü kaybı, simulasyon çalışmaları yardımıyla. R407c gazına göre, soğutma sistem elemanları boyutlandırmasını yapan.


Pratik bir absorpsiyonlu soğutma sistemi ise detaylı olarak aşağıdaki elemanları içermektedir. Generator (Kızdırıcı) -Analizör (Ayrıştırıcı) -Rectifier (Saflaştırıcı).


ENDÜSTRİYEL SOĞUTMA SİSTEMİ: : Tam havalı, tam sulu ve. Tek kademeli buhar sıkıştırmalı basit bir soğutma çevrimi elemanları. DRENAJ: Herhangi bir. Temel soğutma çevrim bilgisi.


A diferansiyel alan elemanı boyunca dTc kadar bir sıcaklık düşümü gösterir. Chillerde soğutma çevrimi yapan dört temel eleman vardır bunlar. Görüldüğü gibi, ısı transferi sistemin bir çok elemanında defalarca.


Bunlara ek olarak. Sıvı ile soğutma sistemi, hava ile soğutma sistemine kıyasla daha karmaşık yapıdadır ve bu bağlamda da sistem içinde yer alan eleman sayısı daha fazladır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.