Hemen hemen müstakil her evde bulunan ve maşinga denilen bu. Ceylan_YILDIRIMacikerisim. Sözcüğün kökeni folk= (halk) ve. Yazın halıları seriyoz, bu maşınga çıkıyor dışarı kuruluğa.
Türkçeye Trakya dillerinde geçen “ maşinga ”, “kuzine”, “kastara” gibi kelimeler bunlara örnek olarak zikredilebilir. D: Başka örnekler ?
G: Meselâ köken. Kırım kökenli olması nedeniyle hamur işlerinde daha mahirdi, Mantının. Mesela Arap aşı vardır ama onun kökenini Yozgat diyolla. Bitki kökenli bir yakıt olması nedeniyle doğaya olan C (karbon) yükü “0” dır.
Yüksek enerji değeri ve verimliliğine sahiptir. Yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji. MAŞİNGA sizce ne demek, MAŞİNGA size neyi çağrıştırıyor? Bildiğimiz normal sobalardan.
Kökeni itibariyle sonuçsal anlamlar temin eden -miş eki, tarihî gelişimi boyunca.
Maşinga halen çok kullanılan bir soba çeşididir. Ancak son zamanlarda “ maşınga ” adı verilen ekmek pişirme. Dil tarihinin en eski döneminden itibaren var olan ve kökenini. Bu edat, araç ve.
Kültür mirasının kökenini oluşturan kültürel alanların. Isınmak ve yemek. Selanik göçmenleri yemek ve börek yapımlarında özellikle maşinga adı.
Göreneklerimizde, örflerimizde Girit kökenli olduğumuz için bazı kelimelerde. Muhacir biri Çerkez kökenli iki kadınla tanıştık. Karadeniz bölgesinde.
Vakfı, SAMBird Products UK, Ergül Mobilya, Dr. Muhabbet Kusu Petshop, Köken Otomotiv Makina Mühendislik Hizmetleri.
Aynca köyün coğrafi konumu, iklimi, tarihçesi ve etnik kökeni hakkında da bilgiler verilmiştir. Nişanyan ise iki sözcük arasında bağlantı kurarak Manav sözcüğünün kökeni ile. Geçmiş dönemlerde göçebe olarak yaşayan aslen Horasanlı olup, kökeni Oğuz. Emmi, bibi, aga, bacı, geliy, gidiym, gülü, taşlıca, peslan, maşınga, ebe, uşak.
Yemeklerin pişirildiği ve ısınma amaçlı kullanılan bir maşınga soba. Annenizin kıyafetlerini giy-çıkar.
Lüksün Kökeni Birçok altmışlık gibi Chevrolet Corvette de bir sebepten ötürü.
Elmaların kokusu hala burnumda, kurtluydu ama lezzetliydi. Maşınga üzerinde kestanenin tadına doyum olmazdı. Kökeni çok eskilere dayanan bu besin deposunu göçebe Türkler gittikleri her yere.
Kökeni açısından düşünüldüğünde bile, ilkel dönemlerin bolluk törenlerinden çıkış. Bizim “ maşınga ” dediğimiz kuzine, gürül gürül yanardı.
Türkçe kökenli sözlerde çalıştırılmamış veya gözden uzak tutulmuş olduğu görülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.